Friday, May 27, 2011

I WANT LC!!!!!

Ok, bagi yang x tahu ape tu LC, ianya adalah sebuah motor ye....Aku ske motor LC ni, motor ni laju, walaupon aku x pernah bawak motor ni, tp berdasarkan jumlah moto LC yang dah potong aku mase aku membawa moto biru Shogun aku yang "comel" tu, mmg moto tu laju...
Aku ske la moto yang laju2 ni, klu nk pecut pon x de la rase cam moto tu semput. Rase sangat bangga klu dpt bwk moto laju2 ni...Ye la aku kan pompuan..Tp bior le..aku lasak ma..(FYI:IM NOT MINAH REMPIT K..i just love speed).Moto biru aku ni bwk takat 80km/h je... tu pon ade gak yg potong. Panas je gua kan..http://www.emocutez.com.

Ape2 pon aku still bersyukur ade sebiru tu, klu x terpaksa la aku menyesak-nyesakkan diri aku dan menjadi sardin dlm bas lama aku yg macam nak runtuh tu...Bas tu mampu membuat mood aku melayang pagi2 buta tu...and time balik skolah plak aku terpakse tunggu bas Kampar yang kadang2 macam x nak lalu je, n sometime drebar buta plak, x mo berhenti bila aku tahan..Pastu balik umah dari bus stop kene plak jalan kaki nak sampai rumah.Cukup la dari darjah 4 sampai f4 je aku mengalami tu sume.. Now no more bas..YAy.. http://www.emocutez.com

Ok nak citer la macam mane aku boleh berjaya mempengaruhi mak aku agar membenarkan aku gi skolah ari2 naik moto tanpa perlu risau..IBUKU IALAH WANITA PENYANYANG.SAYANG IBU!!!!
http://www.emocutez.com
Mase aku first first dapat lesen dulu, time tu Form 4 la, mak aku x bagi aku bwk moto gi skolah..macam2 cara la mak aku buat, nak larang aku, sampai sanggup hantar.So, aku pon x sampai hati buat mak aku terus riso, aku pon x bwk la moto hari2 time F4 tu..bila stayback je bwk..
Taun ni, aku nekad aku nk bawak moto jugak...X nak dah naik bas..aku dah besar, dah boleh jaga diri sendiri (ayat x leh bla kan?huhu) So aku cakap kat ibu;

"Ibu, ibu x yah la riso uda bwk moto"
"Keta banyak pagi2 tu"
"Ibu, ibu doakan je uda selamat pergi n balik..ibu x yah la riso, Allah ade jaga uda..Time uda bwk moto uda baca ayat kursi dari rumah sampai la uda sampai skolah, pasal keta tu, uda akan kuar kul 6.30 pg, time tu x bnyk keta..X yah la riso ye"
Ibu:muka x rela lagi ni
"Sampai bila nk riso, nanti uda masuk U, kene bwk moto jugak kan? Klu dah ajal kat jalan raya, sampai jugak...
"Ok, la,tp jgn bwk adik, riso korang pergi berdua."
"ha, baguih la tu, uda pon x nk bwk dye..Berat...:D"
(dialog diatas adalah rekaan semata2, lebih kurang sama dengan dialog yg sebenar...ini hanya tuk menjelaskan ape yg nk aku sampaikan)

So, finally dapat la jugak aku bwk moto sampai sekarang..Alhamdulillah selama dekat 6 bulan aku ulang alik ke sekolah n tusyen, x de pape jadi...Aku yakin Allah jaga aku..Ni BERKAT DOA IBU LA NI!!!! <3

Moto yang aku ske:
-LC
-motor polis yg besor tu..OMG so cool...(tingin nak bwk..tp larat ke aku nk bwk? silap2 kene timpa)

P/S:walaupon aku ske speed, x bermakne aku fanatik F1 or petronas grand prix tu..Aku just ske berada dlm speed..Tp klu tertengok F1 or that PGP kat tv 1 tu..layan gak la..huhu

7 comments:

Bro Azqar said...

ewmmm kalo macam tuu minat sprinta koot XP hehehe... eh ehh// asenye leh laju lagi kot moto tuu :P ce rtu bwk kedai dia bikin wohooowww ^0^

Aqilah said...

ala, dari edit2 moto tu baik beli bru je...lagipon bukan moto saya, moto ayah saya..

Aqilah said...
This comment has been removed by the author.
Muhd Fadil said...

sila beli secepat mungkin. haha..

Nur Ayuni said...

haha. xda motor dan tak boleh beli motor. kesian x kat saya?? kira okei la tu ada gak motor.haha :)

Aqilah said...

Fadil:memang nak beli, tapi mana duitnyer???hahaha

Aqilah said...

ayuni:sabar je la, nnt blaja keta yer...lesen memandu sgt penting...tambah2 kita pompuan ni, klu x de lesen memandu, time susah nanti terpaksa harapkan orang pulak kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...